QORAQALPOG’ISTON SHAROITIDA ESHKI VA QO’YLAR STRONGILYATOZLARI EPIZOOTOLOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21060974 - Mavlanov , S.I.; Allamberganov , D.M.; Qayipbekova , N.M. (Scientific practical conference, 2025)
Qoraqalpog’iston Respublikasida chorvachilik, xususan echkichilik aholini oziq-ovqat bilan ta’minlashda va turmush darajasini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Barcha xo’jalik yurituvchi subyektlarda tomorqa mahsulotlari chorva mollari bosh sonini ko’paytirish, ularning mahsuldorligini oshirish, turli yuqumli, yuqumsiz va invazion kasalliklarga qarshi kurashish va oldini olish tadbirlarini o’z vaqtida o’tkazib borishni taqoza etadi.