QO’Y VA ECHKILAR NEMATOZLARI VA ULARNING TARQALISH EPIZOOTOLOGIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21059767 - Kurbaniyazova , G.M.; Shakilov , U.N.; Allamberganov , D.M. (Scientific practical conference, 2025)
Qishloq xo’jaligida chorvachilik, ayniqsa, qo’y va echkilarni parvarishlash iqtisodiy ahamiyatga ega. Ammo parazitar kasalliklar, xususan nematozlar (yupqa ip shaklidagi gelmintlar chaqiradigan kasalliklar) hayvonlarning sog’lig’iga, mahsuldorligiga va nasl sifatiga katta zarar yetkazadi. Nematozlar, odatda, oshqozon-ichak, o’pka yoki jigar tizimlarini zararlaydi.