STRONGILYATOZLAR HÁM OLAR TÁREPINEN SHAQIRILATUǴIN KESELLIKLER HAQQINDA ULIWMA MAǴLIWMATLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.21059593 - Kurbaniyazova , G.M.; Shakilov , U.N.; Allambergenov , D.M. (Scientific practical conference, 2025)
Trixostrongilyoz – Sozılmalı aǵımda sayız jershi invazion kesellik bolıp, Trichostrongylus áwladına tiyisli gelmintleriniń jińishke bólim isheklerinde hám geyde ultabarda parazitlik etiwi áqibetinde qozǵatıladı.Haywanlarda ótkerilgen qatar tolıq jarıp úyreniwlerden juwmaq etkende, Ózbekstan sharayatında trixostrogiluslarniń - T.axes, T.colubriformis, T.probulurus, T.skriabini, T.orientalis, T capricola, T.vitrinus sıyaqlı túrleri ushraydı. Trixostrongiluslar trixostrongilidlar shańaraǵınıń eń kishkine wákilleri esaplanadı.