XORAZM VILOYATI GURLAN TUMANIDA QORAMOLLARDA FASCIOLA GIGANTICA BILAN ZARARLANISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21059205 - Kushimmatov , J.B.; Muxammadiyev, S.E.; Madrimov , Sh.X.; Xayotov , B.B. (Scientific practical conference, 2025)
Fassiolyoz barcha qishloq xo’jalik hamda bir necha tur yovvoyi o’txo’r sut emizuvchilarning dastlab jigar to’qimalarida, so’ngra o’t yo’llarida va o’t xaltasida parazitlik qiluvchi, o’tkir, surunkali, aralash oqimlarda kechadigan xavfli gelmintoz bo’lib hisoblanadi.