QORAQALPOG’ISTON SHAROITIDA TOVUQLARDA PODAGRA KASALLIGINING TARQALISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21058825 - Komiljonov , S.K.; Bekbawlieva , D.M. (Scientific practical conference, 2025)
Podagra kasalligi tovuqlarda buyrak faoliyatining buzilishi, siydik kislotasining qon orqali to’planib, ichki a’zolarga cho’kish natijasida rivojlanadi. Bu esa tovuqlarda ishtahaning pasayishi,harakatsizlik,chiqarish samaradorligining keskin kamayshiga olib keladi. Ayniqsa broyler va tuxum yo’nalishidagi tovuqlarda ushbu kasallik iqtisodiy jihatdan katta zarar yetkazmoqda.