ЎЗБЕКИСТОНДА ОТЛАР ГЕЛЬМИНТОФАУНАСИНИНГ ЎРГАНИЛИШ ДАРАЖАСИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.21058683 - Карлибаева , Ш.К.; Сарсенбаев , И.Е.; Амангелдиев , У.А.; Дильманова , А.И. (Scientific practical conference, 2025)
Ўзбекистонда отларнинг гельминтлари соҳасида изланишлар 1921 йилдан бошланган. Гельминтологик илмий сафар жараёнида [21] Каттақўрғонда (Самарқанд вилояти) отларни тўлиқ гельминтологик ёриб кўриш усули орқали ичакларида катта ҳажмда Probstmayria vivipara нематодаси аниқланган.