NUKUS SHAHRIDA BROYLER ZOTLI PARRANDALARNING KOLIBAKTERIOZ KASALLIGINING EPIZOOTOLOGIYASI VA OLDINI OLISH CHORA-TADBIRLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21058335 - Kamalova , A.I.; Yelubaeva , R.O. (Scientific practical conference, 2025)
So’nggi yillarda O’zbekistonda, xususan Qoraqalpog’iston Respublikasi, shu jumladan Nukus shahrida parrandachilik tarmog’i jadal rivojlanmoqda. Ayniqsa, broyler zotli tovuqlarni yetishtirish yuqori iqtisodiy samaradorlikka ega bo’lib, qisqa vaqt ichida katta hajmda go’sht mahsulotlarini olish imkonini beradi. Biroq, parrandachilik tarmog’ining intensivlashtirilishi, zich joylashtirilgan jo’jalar soni, sanitariya-gigiyena talablariga rioya qilinmasligi natijasida yuqumli kasalliklarning, jumladan kolibakteriozning tarqalish xavfi ortmoqda.