ALPHA SHAKTI PREPARATINING QUYONLAR ORGANIZMIGA TOKSIK TA’SIRINI O’RGANISH : https://doi.org/10.5281/zenodo.21058241 - Kamalova , A.I.; Bekniyazova , M.J; Zaripbaeva , G.N. (Scientific practical conference, 2025)
Hozirgi kunda tibbiyot va veterinariya sohasida yangi biologik faol moddalarning ishlab chiqilishi va ularning xavfsizligini baholash muhim ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etmoqda. Har qanday yangi dori vositasi klinik qo’llanilishidan avval laboratoriya hayvonlarida toksikologik jihatdan sinovdan o’tkazilishi lozim.