QO’YLARNING ESTROZ KASALLIGI : https://doi.org/10.5281/zenodo.21057033 - Ismoilov , A.Sh.; Isakov , A.K. (Scientific practical conference, 2025)
Qo’y estrozi - bu Oestrus ovis L. turiga mansub hasharot lichinkalarining qo’ylarning burun bo’shlig’i va peshona bo’shliqlarida parazitlik qilishi bilan kechadigan surunkali kasallikdir. Kasallik dunyoning issiq va yarim quruq iqlimli mintaqalarida, xususan Kavkaz, Markaziy Osiyo, Yaqin Sharq, O’rta Yer dengizi mamlakatlari va Janubiy Rossiyada keng tarqalgan.