BIOTEXNOLOGIK USULLAR BILAN OQAVA SUVLAR IFLOSLANISHINI KAMAYTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.21056291 - Bauetdinova , S.M. (Scientific practical conference, 2025)
Hozirgi kunda dunyoning ko’plab mamlakatlarida sanoat, ishlab chiqarish va qishloq xo’jalik korxonalaridan chiqadigan oqava suvlarni tozalash borasida ko’plab olimlar tomonidan ilmiy-tadqiqot ishlari olib boriloqda. Rossiyaning Amur rayonida oltin ishlab chiqarish zavodining oqava suvlarini tozalashda ryaska (Lemna minor L.) o’simligidan foydalanilgan. Olingan natijalarda kimyoviy usulda 78%, ryaska (Lemna minor L.) o’simligidan foydalanilganda esa 95% gacha oqava suvlarini tozalanganligi aniqlangan.