PARRANDALARDAGI EYMERIOZ KASALLIGIDA OOCISTALARNING BIOLOGIYASI VA RIVOJLANISH SIKLI: https://doi.org/10.5281/zenodo.21056095 - Avezimbetov , Sh.D.; Khojamuratova , A.Ya. (Scientific practical conference, 2025)
Eymerioz (koksidioz) — parrandalarda keng tarqalgan, ayniqsa ichki organlarni zararlaydigan protozoal parazitar kasalliklardan biridir. Ushbu kasallik parrandalarning sog’lig’iga jiddiy zarar yetkazib, ularning o’sish sur’atlarini sekinlashtiradi, ko’payishini kamaytiradi.