TURIZMDA RAQAMLI IQTISODIYOTNING AHAMIYATI - Nizametdinov , Ali (Scientific practical conference, 2025)
Bugungi globallashuv davrida raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi barcha sohalarga, jumladan, turizm industriyasiga ham bevosita ta’sir ko‘rsatmoqda. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining jadal sur’atlar bilan taraqqiy etishi turizm xizmatlarini ko‘rsatish sifatini oshirish, yangi imkoniyatlar yaratish va iqtisodiy o‘sishni jadallashtirishga zamin yaratmoqda. Raqamli iqtisodiyot turizm sohasida xizmatlarni taklif etish, boshqarish va marketing jarayonlarini yanada samarali tashkil etishga yordam beradi. Ayniqsa, internet platformalari, mobil ilovalar, onlayn bronlash tizimlari va raqamli to‘lov xizmatlarining keng joriy etilishi turistlarga qulaylik yaratish bilan birga, turizm tashkilotlari uchun ham raqobatbardoshlikni oshirish imkonini bermoqda.