TELEKOMMUNIKATSIYA TARMOQLARINI RAQAMLASHTIRISHNING IQTISODIY SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Xudoyberganov , Zoxidjon (Scientific practical conference, 2025)
Maqolada telekommunikatsiya tarmoqlarini raqamlashtirishning asosiy jihatlari va uning aloqa operatorlari faoliyatining iqtisodiy samaradorligiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Raqamli transformatsiyaning nazariy asoslari, samaradorlikni baholash usullari va raqamli texnologiyalarni joriy etishdan olinadigan iqtisodiy samarani hisoblash uchun foydalaniladigan ko‘rsatkichlar tahlil qilingan. Xalqaro va mahalliy tajriba asosida muvaffaqiyatli raqamlashtirish misollari muhokama qilinadi, ijtimoiy-iqtisodiy ta’sirlar va xavflar aniqlanadi. Ushbu maqolada telekommunikatsiya tarmoqlarini raqamlashtirishning iqtisodiy samaradorligini baholashga yondashuvlarni tadqiq etish va uning tarmoqni rivojlantirish uchun strategik ahamiyatini aniqlash masalalari ko‘rib chiqiladi.