OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA TA’LIM XIZMATLARI SIFATINI OSHIRISHDA MUHIM OMILLARNI BAHOLASH - Saloxitdinov , Sherzod (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur ishda oliy ta’lim muassasalarida ta’lim xizmatlari sifatini oshirishda muhim omillarni baholash masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ta’lim sifatiga ta’sir ko‘rsatuvchi asosiy determinantlar – pedagogik kadrlar salohiyati, o‘quv jarayonini modernizatsiya qilish, moddiy-texnik baza va infratuzilma, raqamli texnologiyalarni joriy etish, talabalar ehtiyojlari va mehnat bozori talablari bilan uyg‘unlik, boshqaruv va monitoring mexanizmlarining samaradorligi hamda xalqaro akkreditatsiya va reyting tizimlarining ahamiyati o‘rganiladi. Shuningdek, xalqaro tajriba va milliy rivojlanish strategiyalaridan foydalanib, ta’lim xizmatlari sifatini baholashning amaliy usullari, indikatorlari va mezonlari ishlab chiqilgan. Natijalar oliy ta’lim tizimida sifatni oshirish, raqobatbardoshlikni kuchaytirish va barqaror rivojlanishni ta’minlashga qaratilgan ilmiy taklif va tavsiyalarni shakllantirishga xizmat qiladi.