OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARI SIFATIGA TA’SIR ETUVCHI ICHKI VA TASHQI OMILLAR - Ortiqov , Yorqin (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu ishda oziq-ovqat mahsulotlari sifatiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Ichki omillar sifatida xomashyo sifati, texnologik jarayonlar, ishlab chiqarish uskunalarining holati, sanitariya-gigiyena talablari va sifat nazorati tizimining samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Tashqi omillar qatorida esa ekologik sharoit, davlat standartlari va normativ hujjatlar, bozor talablari, logistika va ta’minot zanjiri, iste’molchilar xulq-atvori hamda xalqaro sertifikatlash tizimlarining ta’siri yoritilgan. Mazkur tadqiqot oziq-ovqat sanoatida sifat menejmenti tizimlarini takomillashtirish va raqobatbardosh mahsulot ishlab chiqarishga qaratilgan tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.