TURIZM BOZORIDA ICHKI TURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI - Muxtarov , Botir (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu ishda turizm bozorida ichki turizmni rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ichki turizmning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati, milliy turistik mahsulotlarni rivojlantirish, xizmatlar sifatini oshirish, infratuzilma va transport tizimini modernizatsiya qilish masalalari yoritilgan. Shuningdek, ichki sayyohlik oqimini ko‘paytirish, mahalliy tadbirkorlikni rag‘batlantirish, raqamli texnologiyalarni joriy etish va marketing strategiyalarini takomillashtirish orqali hududiy turizm salohiyatini oshirish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Global va milliy tajribalarni solishtirish asosida ichki turizm bozorini rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.