BAHOLASHGA OID MA’LUMOTLARNING KOGNITIV VA STATISTIK MODELLASHTIRILISHI - Kuvandikov, Jo‘ra (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada baholash jarayonida olinadigan ma’lumotlarning kognitiv va statistik modellashtirilishining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Kognitiv modellar baholash sub’ektivligini aniqlash va tushunishga yordam beradi, statistik modellar esa ma’lumotlarni aniqlik va ishonchlilik nuqtai nazaridan qayta ishlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu ikki yondashuv integratsiyasi baholash sifatini oshirish va ta’lim jarayonini optimallashtirish uchun samarali vosita bo‘lib xizmat qiladi. Maqola metodologik asoslar, amaliy misollar va sohadagi yangi tendensiyalar bilan boyitilgan.