MULTIMODAL HISSIYOTLARNI ANIQLASHDA CHUQUR O‘RGANISH MODELLARI UCHUN MA’LUMOTLAR TO‘PLAMLARI VA KIRUVCHI MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH USULLARI - Kurbanov , Abdurahmon (Scientific practical conference, 2025)
His tuyg’ularni aniqlash bo‘yicha tadqiqotlarda dastlab tadqiqotchilar bir modalliklarni aniqlashga katta e’tibor qaratishdi. Nutq tuvushlaridan hissiyotlarni aniqlash, yuz ifodalalaridan hissiyotlarni aniqlash, matn mazmunidan hissiyotlarni aniqlash, tana tilinidan hissiyotlarni aniqlash bo‘yicha tajribalar olimlar orasida keng ommalashdi.