ZAMONAVIY SUN’IY SUG‘ORISHGA ASOSLANGAN QISHLOQ XO‘JALIGIDA NASOS STANSIYALARINING ROLI - Mamatov , Narzillo; Axrorov , Muhammadjon (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy sun’iy sug‘orishga asoslangan qishloq xo‘jaligida nasos stansiyalarining ahamiyati, ularning samaradorligi va mavjud muammolari tahlil qilinadi. O‘zbekiston sharoitida sug‘oriladigan maydonlarning katta qismi nasos stansiyalari orqali suv bilan ta’minlanadi, biroq ko‘plab stansiyalar eskirgan va energiya sarfi yuqori. Maqolada mavjud holat, texnik ko‘rsatkichlar va innovatsion yondashuvlar asosida nasos stansiyalarining qishloq xo‘jaligidagi barqaror rivojlanishdagi o‘rni yoritilgan.