BANKLARNING INVESTITSION FAOLIYATIDA MOLIYAVIY BOZORLARNING O‘RNI - Boboqulov , Akmal (Scientific practical conference, 2025)
Moliya bozorlari iqtisodiy tizimning ajralmas qismi bo‘lib, ular banklarning investitsion strategiyalarini shakllantirish va amalga oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Moliya bozorlari, asosan, mablag‘larni jalb qilish va taqsimlash jarayonlarini o‘z ichiga oladi. Bu jarayonda, investorlar va qarz oluvchilar o‘rtasida aloqalar o‘rnatiladi, bu esa iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga yordam beradi. Banklar moliya bozorlarida faol ishtirok etib, o‘z investitsion strategiyalarini shakllantirishda bir qator muhim omillarga e’tibor beradilar. Moliya bozorlari turli xil instrumentlarni, masalan, aksiyalar, obligatsiyalar, valyuta va boshqa moliyaviy vositalarni taklif etadi. Banklar ushbu instrumentlarni tahlil qilib, o‘z portfellari uchun eng maqbul variantlarni tanlaydilar.