ЖАМИЯТ ИДЕОСФЕРАСИ ТУШУНЧАСИ ВА НАЗАРИЙ ЁНДАШУВЛАР - Салиева , Наргиза (Scientific practical conference, 2025)
Мақолада жамият идеосфераси тушунчаси, унинг тарихий илдизлари ва назарий асослари таҳлил қилинган. Хусусан, жамият тараққиётида мафкуравий бирлик, миллий ғоялар ва маънавий мероснинг ўрни ёритилган. Шу билан бирга, Турон, Моварауннаҳр ва Туркистон ҳудудида шаклланган бой маданий ва маънавий мерос, халқ оғзаки ижоди, достонлар ва диний қарашлар идеосфера ривожланишининг асосий манбалари сифатида тадқиқ этилган. Мақолада идеосферанинг жамият тараққиёти ва келажак авлод онгида инсонпарварлик, ватанпарварлик ва адолатпарварлик ғояларини шакллантиришдаги аҳамияти алоҳида таъкидланган.