JAMIYAT VA SHAXS ORASIDAGI MUNOSABATNING PSIXOLOGIK QONUNIYATLARI - Kamolova , Sabrina; Erkinboyeva , Xolida (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada jamiyat va shaxs o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarning psixologik jihatlari tahlil etiladi. Insonning ijtimoiy muhitdagi o‘rni, jamiyat ta’siri ostida shakllanuvchi psixik jarayonlar va shaxsiy xususiyatlar o‘rtasidagi bog‘liqlik ochib beriladi. Shuningdek, shaxs va jamiyat o‘zaro ta’sirining qonuniyatlari, ijtimoiy identifikatsiya, ijtimoiy rollar va ijtimoiy moslashuv kabi tushunchalar orqali yoritiladi.