ОILАVIY RОLLАRNING FARZANDLAR TARBIYASIGA TA’SIRI - Yuldasheva , Sojida (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada oilaviy rollarning farzandlar tarbiyasiga ta’siri tahlil qilinadi. Oilada ota-ona, aka-uka, opa-singil va boshqa a’zolar o‘rtasida shakllanadigan ijtimoiy-psixologik rollar bolaning shaxsiy rivojlanishi va ijtimoiylashuv jarayonida muhim omil bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada oilaviy rollarning noto‘g‘ri taqsimlanishi oqibatlari hamda to‘g‘ri yo‘naltirilgan rollarning bola tarbiyasidagi ijobiy natijalari ilmiy-nazariy asosda yoritiladi. Shuningdek, oilada psixologik iqlimni shakllantirish, farzandlarda mas’uliyat, mustaqillik va hamkorlik sifatlarini rivojlantirishda rollarning ahamiyati tahlil qilinadi.