BARQAROR MAKROIQTISODIY RIVOJLANISH SHAROITIDA SOLIQ SIYOSATINING USTUVOR STRATEGIK YO‘NALISHLARI - Turakulova , Orasta (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada makroiqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va mamlakat iqtisodiyotining o‘sish sur’atlarini izchil ushlab turishda zamonaviy soliq siyosatining tutgan o‘rni hamda uning kelajakdagi strategik yo‘nalishlari o‘rganilgan. Soliq yukini kamaytirish, soliq solish bazasini kengaytirish va xususiy sektor faolligini oshirish o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, tadqiqotda yashirin iqtisodiyot ulushini qisqartirish, soliq ma’murchiligini raqamlashtirish, samarasiz imtiyozlardan voz kechish hamda "yashil iqtisodiyot" prinsiplarini soliq tizimiga joriy etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.