RAQAMLI IQTISODIYOT: KELAJAK SARI TASHLANGAN KATTA QADAM - Abdiraxmonova , Madina (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada global miqyosda kechayotgan raqamli transformatsiya jarayonlari va ularning jahon iqtisodiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Muallif raqamli iqtisodiyotning asosiy elementlari bo‘lgan sun’iy intellekt, Big Data va narsalar interneti (IoT) kabi texnologiyalarning afzalliklarini yoritib bergan. Shuningdek, maqolada O‘zbekistonning raqamli iqtisodiyotga o‘tish strategiyasi, IT-Park faoliyati va AKT eksporti bo‘yicha erishilgan so‘nggi ko‘rsatkichlar hamda "Raqamli O‘zbekiston – 2030" dasturining ahamiyati statistik ma’lumotlar asosida ko‘rsatib o‘tilgan.