MAKTAB TAʼLIM MUASSASALARIDA OʻQUVCHILARNING SUIDSIDGA MOYILLIGI VA O‘QUVCHILAR ORASIDA SUIDSID HOLATLARNI PSIXOPROFLAKTIK TARZDA OLDINI OLISH - Sufxiddinov , Sayfiddin; Zulfiyeva , Sarvinoz (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur ilmiy ishda maktab ta’lim muassasalarida o‘quvchilarning suitsidga moyilligi muammosi kompleks psixologik-pedagogik hodisa sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda suitsidal xulq-atvorning shakllanishiga ta’sir etuvchi individual-psixologik, ijtimoiy va oilaviy omillar chuqur o‘rganilgan. Shuningdek, o‘quvchilar orasida suitsid holatlarini oldini olishning zamonaviy psixoprofilaktik mexanizmlari, multidistsiplinar yondashuv asosida tashkil etiladigan profilaktik choralar tizimi yoritilgan. Ishda psixologik rezilyentlikni rivojlantirish, emotsional intellektni shakllantirish hamda maktab muhitida sog‘lom psixologik iqlim yaratishning ahamiyati ilmiy asosda ochib berilgan.