ISHLAB CHIQARISHNI TASHKIL ETISHDA MARKETING STRATEGIYALARINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Asadova, Iroda; Ko‘chimov , Abdujamil (Scientific practical conference, 2026)
Hozirgi bozor iqtisodiyoti sharoitida ishlab chiqarish korxonalarining raqobatbardoshligini oshirishda samarali marketing strategiyalari hal qiluvchi ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqola ishlab chiqarishni tashkil etish jarayonida marketing strategiyalarini takomillashtirishning nazariy va amaliy jihatlarini tahlil qilishga bag'ishlangan. Tadqiqot doirasida mavjud muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etish bo'yicha innovatsion yondashuvlar va mexanizmlar ko'rib chiqiladi. Maqolada bozor talablarini chuqur o'rganish, mahsulot diversifikatsiyasi va raqamli marketing vositalaridan foydalanish orqali korxonalarning bozor pozitsiyasini mustahkamlash yo'llari taklif etiladi. Taklif etilgan usullar ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va barqaror rivojlanishni ta'minlashga xizmat qiladi.