O‘QITUVCHILARNING PEDAGOGIK MAHORATINI TAKOMILLASHTIRISHDA KOMMUNIKATIV KOMPETENTLIGI TUSHUNCHASINING MAZMUN MOHIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20824753 - Primov , Sherzod (Scientific practical conference, 2026)
Maqolada bo'lajak o'qituvchilarning kommunikativ kompeten-siyasini rivojlantirishning pedagogik asoslari haqida fikrlar keltirilgan. Pedagogika fanlarining mazmuni pedagogika oliy o`quv yurtlari talabalarining kommunikativ kompetensiyasining insonparvarlik asoslarini rivojlantirishga qaratilgan. Taʼlimning shaxsga yoʻnaltirilganligi, oʻquvchiga qaratilganligi va oʻqituvchining oʻquvchilar bilan oʻzaro munosabati, maʼnaviy-axloqiy jihati, insonparvarlik qadriyatlari almashinuvi jarayoni koʻrib chiqilgan.