XORIJIY TILLARNI O‘QITISHDA OG‘ZAKI NUTQ KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH METODLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20823724 - Aliqulova , Dildora (Scientific practical conference, 2026)
Zamonaviy ta’lim paradigmasida o‘quvchilardan nafaqat grammatik bilimlar hamda lug‘aviy birliklarni egallash, balki ularni real kommunikativ vaziyatlarda maqsadga muvofiq, ravon va samarali qo‘llay olish kompetensiyasiga ega bo‘lish ham talab etiladi. Mazkur maqolada xorijiy tillarni o‘qitish jarayonida gapirish ko‘nikmalarining nazariy va amaliy ahamiyati, o‘quvchilarning og‘zaki nutq faoliyatida uchraydigan asosiy muammolar hamda ularni bartaraf etishga xizmat qiluvchi samarali pedagogik yondashuvlar ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Shuningdek, kommunikativ til o‘qitish metodikasi, interaktiv ta’lim texnologiyalari, raqamli vositalar va o‘qituvchining metodik qo‘llab-quvvatlashi o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini shakllantirishdagi muhim omillar sifatida yoritib berilgan. Bundan tashqari, ta’lim jarayonida motivatsion muhitni yaratish, o‘quvchilar faolligini oshirish hamda erkin muloqotga yo‘naltirilgan pedagogik sharoitlarni tashkil etishning ahamiyati ham alohida ta’kidlangan.