BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING METAKOGNITIV REFLEKSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA SUN’IY INTELLEKT VOSITALARIDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20822889 - Saitkulova , Nazokat (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning metakognitiv refleksiyasini rivojlantirishda sun’iy intellekt vositalaridan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, metakognitiv refleksiya rejalashtirish, monitoring, xatolarni aniqlash, strategiyani qayta ko‘rib chiqish va yakuniy refleksiv baholash bosqichlaridan iborat algoritmik model sifatida talqin etilgan. Bundan tashqari sun’iy intellekt vositalarining refleksiv kundaliklar, e-portfolio, semantik tahlil, individual refleksiv profil va analitik monitoring orqali bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy o‘sishiga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilingan.