DIDAKTIK VOSITALAR ORQALI UMUMMADANIY KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH (MODUL, KEYS, LOYIHA ASOSIDA O‘QITISH): https://doi.org/10.5281/zenodo.20822857 - Mamanova , Sayyora (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada kasbiy ta’lim muassasalari o‘quvchilarida umummadaniy kompetensiyani shakllantirishda didaktik vositalarning pedagogik ahamiyati yoritilgan. Xususan, modul texnologiyasi, keys-stadi va loyiha asosida o‘qitish metodlarining o‘quvchilarning kommunikativ madaniyati, ijtimoiy faolligi, mustaqil fikrlashi hamda kasbiy muomala ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan.