PERENATAL DAVR PSIXOLOGIYASINING MUAMMOLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20811635 - Sharafitdinov , Abdulla; Sobirova , Shahnoza (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada perenatal davr psixologiyasining mazmun-mohiyati, uning ona va bola salomatligidagi ahamiyati hamda ushbu davrda uchraydigan asosiy psixologik muammolar tahlil qilingan. Maqolada homiladorlik davridagi ruhiy o‘zgarishlar, stress, depressiya, oilaviy muhitning ta’siri hamda onaning psixologik holati bolaning rivojlanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, muallif tomonidan perenatal davrda psixologik yordamning ahamiyati, zamonaviy jamiyatdagi muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar keng tahlil qilingan.