KOPING STRATEGIYALARNING O‘SMIRLAR HISSIY BARQARORLIGIGA TA’SIRI - Yuldashev , Sheryigit; Sharafitdinov , Abdulla; Vaditova , Madina (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada koping strategiyalarning o‘smirlar hissiy barqarorligiga ta’siri psixologik jihatdan tahlil qilingan. O‘smirlik davrida uchraydigan stress, emotsional zo‘riqish, ijtimoiy moslashuv muammolari va ichki psixologik ziddiyatlarni yengib o‘tishda koping strategiyalarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, konstruktiv va destruktiv koping strategiyalarining o‘smir shaxs rivojlanishiga ta’siri, oilaviy va ijtimoiy muhitning roli hamda zamonaviy psixologik tadqiqotlar natijalari keng tahlil qilingan.