BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA EMOTSIONAL INTELLEKT SHAKLLANISHINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20807137 - Karakulova , Umida (Scientific practical conference, 2026)
Maqolada bo‘lajak pedagoglarda emotsional intellekt (EI) shakllanishining o‘ziga xos psixologik-pedagogik xususiyatlari o‘rganiladi. EI o‘z his-tuyg‘ularini anglash, boshqarish, empatiya va ijtimoiy munosabatlarni o‘rnatish qobiliyatlari majmuasi sifatida ta’riflanadi. Bo‘lajak pedagoglarda EI ning rivojlanishi oliy ta’lim jarayonida muhim o‘rin tutadi, chunki u kasbiy stressni boshqarish, sinf muhitini ijobiy tashkil etish va professional yonib ketishni oldini olishga yordam beradi.