O‘SMIR YOSHLARDA DEVIANT XULQ-ATVOR SHAKLLANISHIDA PSIXOLOGIK XUSUSIYATLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.20806923 - Choriyorova , Shahriniso; Mirzayeva , Sarvinoz (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada o‘smir yoshlarda deviant xulq-atvorning shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar tahlil qilinadi. Ayniqsa, individual-psixologik xususiyatlar, oilaviy va ijtimoiy muhitning o‘rni ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, deviant xulq-atvorning oldini olish bo‘yicha samarali psixologik yondashuvlar va metodikalar taklif etilgan.