ZАMONАVIY DUNYODА АBYUZ MUNOSАBАTLАR: https://doi.org/10.5281/zenodo.20806707 - Ravshanov , Olim; O’ktamova , Marjona (Scientific practical conference, 2026)
Hozirgi kunda zoʼrovonlik qilish hodisasi tobora taniqli boʼlib bormoqda. Keling, ushbu atamaning kelib chiqishiga murojaat qilaylik. Zoʼrovonlik qilish yoki haqoratli munosabatlar (ingliz tilidan haqoratli munosabatlar — pejorativ munosabatlar ham deb ataladi) - bu bir kishining (zoʼravon) boshqasiga (jabrlanuvchiga) nisbatan zoʼravonlik bilan bogʼliq xatti-harakatlar namunasi. Bunday holda, zoʼravonlik ham jismoniy, ham psixologik jihatdan nazarda tutiladi.