BIOFIZIKADA INNOVATSION DOZIMETRIYA TEXNOLOGIYALARI: RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA ISTIQBOLLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.20806627 - Begisheva , Nailya (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada biofizika sohasida ionlovchi nurlanish dozalarini aniqlashning zamonaviy innovatsion texnologiyalari, ularning tibbiyot, sanoat va ekologiyadagi ahamiyati hamda rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Ichki va tashqi nurlanishni baholash usullari, yuqori aniqlikdagi detektorlar, biologik dozimetriya va sun’iy intellekt asosidagi yondashuvlar keng yoritilgan. Shuningdek, radiatsion fon va uning ekologik ta’siri hamda biofizik dozimetriyaning kelajakdagi rivojlanish yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi.