IJODIY QOBILIYATLARNI RIVOJLANTIRISHGA MOTIVATSIYANING TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20659431 - Rahmatullayeva , Mushtariy (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirishda motivatsiyaning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Motivatsiyaning ichki va tashqi turlari, ularning inson ijodkorligiga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, ijodiy qobiliyatlarning shakllanishida ta’lim, oila va rag‘batlantirishning roli haqida fikr yuritilgan. Maqolada motivatsiyaning insonning mustaqil fikrlashi, tasavvuri va yangilik yaratish qobiliyatini rivojlantirishdagi ahamiyati ochib berilgan.”