BOSHLANG‘ICH VA YUQORI SINF O‘QUVCHILARIDA IJODIY QOBILIYATLARNING RIVOJLANISHINING FARQLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20659322 - Rahmatullayeva , Mushtariy (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich va yuqori sinf o‘quvchilarida ijodiy qobiliyatlarning rivojlanish xususiyatlari, ularning yoshga oid psixologik farqlari hamda ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning kreativ fikrlashini rivojlantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar va metodlarning o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida tasavvur va hissiy faoliyat ustun bo‘lsa, yuqori sinf o‘quvchilarida mustaqil fikrlash, tahliliy yondashuv va ilmiy izlanishga moyillik kuchliroq rivojlanadi.