KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASHDA SUN’IY INTELLEKT DAVRIDAGI TA’LIM TIZIMI VA AHAMIYATI: IJTIMOIY, HUQUQIY VA XALQARO JIHATLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.20657854 - Nazarova, Marg‘uba (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy ta’lim tizimiga ta’siri ijtimoiy, huquqiy va xalqaro kontekstda kompleks tarzda tahlil qilinadi. Shuningdek, xalqaro tajriba asosida O‘zbekiston ta’lim tizimida sun’iy intellektni joriy etishning ustuvor yo‘nalishlari aniqlanadi. Maqolada tadqiqot natijalari sun’iy intellektdan samarali foydalanish uchun normativ-huquqiy bazani takomillashtirish va pedagogik yondashuvlarni modernizatsiya qilish zarurligini ko‘rsatadi.