YENGIL ATLETIKA MASHG‘ULOTLARINING O‘SMIRLARDA EMOTSIONAL BARQARORLIKNI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20657286 - Shovxiyev , Luqmoniddin; Abduraximova , Sabina (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada yengil atletika mashg‘ulotlarining o‘smirlarda emotsional barqarorlikni rivojlantirishdagi psixologik ahamiyati tahlil qilingan. O‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, sport faoliyatining hissiy holatga ta’siri, emotsional barqarorlikning shakllanish omillari hamda sport mashg‘ulotlari orqali stress va ruhiy zo‘riqishni kamaytirish usullari yoritilgan. Shuningdek, murabbiy va ota-onaning o‘smir sportchilar ruhiy rivojlanishidagi o‘rni ham ilmiy asosda ochib berilgan.