YENGIL ATLETIKA BILAN SHUG‘ULLANUVCHI O‘SMIRLARDA LIDERLIK QOBILIYATLARINING RIVOJLANISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20655698 - Shovxiyev , Luqmoniddin; Nurullayeva , Go‘zal (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada yengil atletika bilan shug‘ullanuvchi o‘smirlarda liderlik qobiliyatlarining shakllanishi va rivojlanishining psixologik omillari tahlil qilingan. Sport faoliyatining o‘smir shaxsiga ta’siri, liderlik sifatlarining namoyon bo‘lishi hamda murabbiy va jamoaning ushbu jarayondagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, sport mashg‘ulotlari orqali tashabbuskorlik, mas’uliyat, qat’iyatlilik va kommunikativ qobiliyatlarning rivojlanish mexanizmlari ochib berilgan.