YENGIL ATLETIKA MASHG‘ULOTLARINING O‘SMIRLARDA AGRESSIVLIK DARAJASIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20655614 - Shovxiyev , Luqmoniddin; Tursunboyeva , Ozoda (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada yengil atletika mashg‘ulotlarining o‘smirlarda agressivlik darajasiga ta’siri psixologik jihatdan tahlil qilingan. O‘smirlik davrida agressiv xulq-atvorning yuzaga kelish sabablari, sport faoliyatining hissiy zo‘riqishni kamaytirishdagi roli hamda yengil atletika mashg‘ulotlari orqali agressivlikni boshqarish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, sport mashg‘ulotlari o‘smirlarda emotsional barqarorlik, o‘zini boshqarish va ijtimoiy moslashuvga ta’siri ilmiy asosda ochib berilgan.