YENGIL ATLETIKA MASHG‘ULOTLARINING O‘SMIRLAR KOGNITIV FAOLLIGIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20655376 - Shovxiyev , Luqmoniddin; Musayev , Omadbek (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada yengil atletika mashg‘ulotlarining o‘smirlar kognitiv faolligiga ta’siri psixologik va pedagogik jihatdan tahlil qilingan. O‘smirlik davrining kognitiv rivojlanish xususiyatlari, sport faoliyatining diqqat, xotira, tafakkur va qaror qabul qilish jarayonlariga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, yengil atletika mashg‘ulotlari orqali kognitiv jarayonlarni rivojlantirish mexanizmlari hamda murabbiy va psixologning roli ko‘rsatib berilgan.