KOMPOZIT MATERIALLARNING NAZARIY ASOSLARI VA ULARNING MEXANIK XOSSALARI BA’ZI BIR MASALALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20655077 - Mirzakabilov , Normurod; Turg’unova , Oygul (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada kompozit materiallar, ularning asosiy turlari va fizik- mexanik xossalari tahlil qilingan. Shuningdek, ko’p qatlamli kompozit plastinkalarning konstruktiv modeli va ularning zamonaviy texnika hamda sanoatdagi qo’llanilish imkoniyatlari ko’rib chiqiladi.Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, ko’p qatlamli kompozit materiallar yengilligi, yuqori mustahkamligi va issiqlikka chidamliligi tufayli aviatsiya, mashinasozlik, qurilish va energetika sohalarida keng qo’llanilmoqda .