O‘SMIRLARDA IJTIMOIY TARMOQLARNING PSIXOLOGIK TA’SIRI: RIVOJLANISHMI YOKI RUHIY BOSIMMI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20642643 - Djumanov , Sherali; Bekmurodova , Mohinur (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy tarmoqlarning o‘smirlar psixologiyasiga ta’siri ilmiy va tahliliy jihatdan yoritilgan. Bugungi kunda internet va virtual muloqot yoshlar hayotining ajralmas qismiga aylangan bo‘lsa-da, uning ruhiy salomatlikka ko‘rsatadigan salbiy va ijobiy ta’siri hali ham ko‘plab bahs va tortishuvlarga sabab bo‘lmoqda. Maqolada ijtimoiy tarmoqlarning o‘smirlarning hissiy holati, o‘ziga bo‘lgan ishonchi, agressiv xulqi, yolg‘izlik hissi va depressiv kayfiyatiga ta’siri haqida fikr yuritiladi. Shu bilan birga, virtual dunyoning ta’lim, muloqot va shaxs rivojlanishidagi foydali jihatlari ham tahlil qilinadi.