MAKTAB MUHITINING OʻQUVCHINING SHAXS SIFATIDA SHAKLLANISHIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20641700 - Sattorova , Mahliyo; O‘ralova , Sevinch (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada maktab muhitining oʻquvchining shaxs sifatida shakllanishiga koʻp qirrali taʼsiri oʻrganiladi. Unda pedagogik oʻzaro taʼsirlar, tengdoshlar bilan munosabatlar, taʼlim dasturlari va darsdan tashqari mashgʻulotlar kabi maktab muhitining turli tarkibiy qismlari tahlil qilinadi. Tadqiqot shaxsning qadriyatlari, ijtimoiy koʻnikmalari, kognitiv qobiliyatlari va hissiy intellektini shakllantirishga ushbu omillarning jamoaviy hissasi qanday ekanligini ochib beradi. Olingan natijalar har tomonlama shaxsiy oʻsish uchun qoʻllab-quvvatlovchi va ragʻbatlantiruvchi maktab muhitini yaratish muhimligini taʼkidlaydi. Maqolada samarali shaxs rivojlanishi uchun maktab muhitini optimallashtirish boʻyicha pedagoglar va siyosatchilar uchun tavsiyalar berilgan.