AXBOROT-KOMMUNIKATSION TIZIMLAR VA TARMOQLARDAGI ZAMONAVIY TAHDIDLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.20570655 - Nuraliyev , To’lqin; Savronov , Akbar (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy axborot-kommunikatsion tizimlari (AKT) va tarmoqlarida yuzaga kelayotgan kiberxavf-xatarlar, ularning tasnifi va jamiyat barqarorligiga ta’siri yoritilgan. Tadqiqot davomida korporativ tarmoqlardagi zaifliklar, inson omili bilan bog‘liq xatoliklar va axborotni himoya qilishning iqtisodiy-tashkiliy jihatlari tahlil qilingan.