SUN’IY INTELLEKTNING BUXGALTERIYA HISOBIDAGI QO‘LLANILISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20570560 - Nuraliyev , To‘lqin; Kamolov, Norboyev S (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda sun’iy intellekt texnologiyalarining buxgalteriya hisobidagi o‘rni, ularning moliyaviy jarayonlarni avtomatlashtirishdagi ahamiyati hamda korxonalar faoliyati samaradorligini oshirishdagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, sun’iy intellekt yordamida ma’lumotlarni tezkor qayta ishlash, xatolarni kamaytirish va moliyaviy hisobotlarni shakllantirish imkoniyatlari yoritilgan. Zamonaviy raqamli iqtisodiyot sharoitida AI texnologiyalarining buxgalteriya tizimidagi istiqbollari va amaliy afzalliklari ko‘rib chiqilgan.