RAQAMLI IQTISOD VA INNOVATSION AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINI JORIY ETISHNING DOLZARB MASALALARI : https://doi.org/10.5281/zenodo.20569964 - Abduxakimova , Maftuna; Mirzaqobilov, Abdulaziz (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqola raqamli iqtisodiyot va innovatsion axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini joriy etishning dolzarb masalalarini o‘rganadi. Kirish qismida raqamli iqtisodiyotning mohiyati va uning global rivojlanishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Metodologiya bo‘limida ilmiy-tadqiqot usullari, statistik tahlil va kompyuter modellari qo‘llanilgan. Natijalar bo‘limida sohada duch kelinayotgan asosiy muammolar, jumladan, kadrlar tayyorlash, raqamli infratuzilma va xavfsizlik masalalari keltiriladi. Muhokama bo‘limida yechimlar va istiqbolli innovatsion strategiyalar taklif etilgan. Maqola raqamli iqtisodiyot va axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini samarali joriy etish yo‘llarini ko‘rsatadi.